Eenvoudig rente besparen?

Doe uw VPB-aangifte 2019 voor 1 juni. Lukt dat niet, vraag dan voor 1 mei een Voorlopige Aanslag 2019 aan. In beide gevallen betaalt u geen 8% belastingrente.

Nog maar 100 km per uur, betaalt de fiscus verkeersboete mee?

Wanneer u een verkeersboete krijgt voor een overtreding van uw werknemer en deze niet verhaalt, kunt u het bedrag van de boete onderbrengen in de werkkostenregeling. Het voordeel blijft dan onbelast en is wel aftrekbaar van de winst. U betaalt mogelijk wel 80% eindheffing. Uw eigen boetes zijn nooit aftrekbaar.

Voorkom navorderingen vanwege eigen woning!

Houd goed in de gaten dat niet alle kosten die verband houden met de eigen woning aftrekbaar zijn. Weet ook dat het vooruitbetalen van hypotheekrente vaak voordelig is door de aftrekbeperking tot 2023.

Extra belastingvoordeel halen door te schuiven.

U mag inkomsten en aftrekposten willekeurig over u en uw fiscale partner verdelen. Zo kunt u ervoor kiezen om de aftrek ten laste van het hoogste inkomen te brengen en de inkomsten ten bate van het laagste inkomen, zodat dit het meeste oplevert.

Maakt AcceptEasy het leven na de acceptgiro makkelijker?

Wilt u betaalverzoeken via e-mail of sms versturen, dan is AcceptEasy een overweging waard. Uw klant en u ontvangen direct na betaling een bevestiging, doordat het betaalverzoek van kleur verandert. Ook kan uw klant een betaling niet meer terugdraaien.

Het coronavirus roept ook veel vragen op bij werkgevers.

Een werkgever mag een werknemer verplichten om thuis te werken of als dit niet gaat, thuis te blijven. Het loon zal dan doorbetaald moeten worden. Bekijk of u in aanmerking komt voor de werktijdverkortingsregeling.

Nieuwe bank geeft 2% spaarrente, is dat nog interessant?

Let op! De 2% spaarrente van nieuwkomer Openbank geldt slechts tot € 5.000,00 en voor zes maanden. Kies altijd een bank die onder het Nederlandse Depositostelsel valt en verdeel spaartegoeden boven € 100.000,00 liever over meerdere banken.

Onjuist rendement in de wet opgenomen.

De correcte percentages 2019 worden automatisch door de fiscus gecorrigeerd. U hoeft zelf geen actie te ondernemen.

Betalingskorting nog een jaar voortgezet.

De betalingskorting voor de Vennootschapsbelasting blijft nog tot en met 2021 en wordt dus niet per dat jaar afgeschaft.