Voorlopige aanslag ineens betalen?

Heeft u het geld niet meteen nodig, dan kunt u beter de voorlopige aanslag ineens betalen. De korting bedraagt dan 4% x 50% van de te betalen aanslag.

Uw product/dienst als abonnement aan de man brengen?

Overweeg of u uw product of dienst (service, onderhoud, ets.) in abonnementsvorm kunt aanbieden. Dat kan heel lucratief zijn. De consument moet na een jaarabonnement maandelijks kunnen opzeggen, voor ondernemers geldt dat niet. Overleg met uw bank betalingsopties (PayPal, Buckaroo of creditcard).

Hoe vergoedt u reiskosten in 2020?

Per 2020 zijn er een paar wijzigingen in de regels rond het vergoeden van reiskosten. De wijzigingen m.b.t. de fiets van de zaak zijn het meest ingrijpend. Ook bij de bijtelling voor de auto, want dat kan flink duurder uitpakken. Welk percentage u moet gebruiken, hangt af van de CO2-uitstoot en de datum van eerste toelating op de weg.

Abonnement plus nieuw mobiel, zakelijk of privé?

Zakelijke kosten en BTW zijn aftrekbaar, ook als u privé uw telefoon zakelijk gebruikt. Maar wist u dat bij zakelijke aanschaf er geen inkomens- en lastentoets wordt uitgevoerd en er geen BKR-registratie plaatsvindt? Dat kan ook een reden zijn om te kiezen voor een zakelijk abonnement.

“Mijn product is het beste, kijk maar hier…………”

Vergelijkende reclame is toegestaan, mits u aan de voorwaarden voldoet. Aan de hand van de handige checklist kunt u één per één nagaan of u elke voorwaarde respecteert!

Werknemer voor een project inhuren, hoe zit dat?

Het sluiten van een projectovereenkomst is alleen mogelijk als het project en het eindigen daarvan objectief bepaalbaar zijn en dus niet afhankelijk van de wil van u of uw klant. Leg daarbij alles nauwkeurig schriftelijk vast in het contract.

Geen ANBI, wel schenkbelasting?

Een organisatie die geen ANBI of SBBI is, betaalt alleen schenkbelasting als er per jaar van dezelfde donateur meer dan de vrijstelling (in 2020 € 2.208,00) wordt verkregen. Onthoud dat voor de schenkbelasting het niet van belang is hoeveel uw organisatie in totaal aan schenkingen ontvangt.

Per 1 april geld terug langdurig zieke?

Per 1 april aanstaande kunt u geld terugkrijgen als u transitievergoedingen heeft betaald aan werknemers die ziek uit dienst zijn gegaan vanaf 1 juli 2015. Er is een checklist.