OOK OP VAKANTIE ZIJN NOTA’S GELD WAARD.

Laat nota’s voor zakelijke uitgaven meteen op uw bedrijfsnaam zetten. Bewaar alle bonnetjes, ook de autokosten zijn immers aftrekbaar tijdens uw vakantie.

ZELF IMPORTEREN AUTO STEEDS POPULAIRDER, WAAR LET U OP?

Bij het importeren van een gebruikte auto moet u er rekening mee houden dat u nog een deel van de BPM moet betalen. De import is nogal een klus, maar u kunt dit ook uitbesteden aan hierin gespecialiseerde bedrijven. Let er bij de import (en taxatie) van schadeauto’s op dat schades niet zijn aangedikt. RDW checkt dat!

TE VEEL BTW IN REKENING GEBRACHT, WAT NU?

Let er bij onterecht in rekening gebrachte BTW op dat het enkel uitreiken van een creditfactuur niet voldoende is. Van belang is dat u aan kunt tonen dat de afnemer de ten onrechte in rekening gebrachte BTW niet in aftrek brengt of heeft gebracht. Laat de afnemer daar voor een verklaring tekenen.

WORDT U KOUD OF WARM VAN EEN WARMTEPOMP?

Download de keuzehulp en bepaal waar u voor in aanmerking komt. Check of de installateur voldoende gecertificeerd is (zoals BRL6000-21, STEK). Particulieren vragen ISDE-subsidie aan binnen zes maanden nadat de installatie is aangelegd, maar ondernemers vóórdat er met de installatie wordt gestart.

WELKE AFTREK IN 2019 KIEST U BIJ GEMENGDE KOSTEN?

Heeft u op jaarbasis (2019) minder dan € 23.000,00 aan gemengde kosten, dan kunt u beter kiezen voor een aftrek van 80%. Heeft u meer, kies dan voor de optie 100% aftrek/€ 4.600,00 geen aftrek. Door de kosten netjes op afzonderlijke rekeningen te boeken, heeft u een goed overzicht en is het achteraf niet zo lastig.

LOONKOSTENVOORDELEN (LIV en LKV) 2018 CHECKEN.

Controleer of het UWV in zijn berekening is uitgegaan van de juiste gegevens over 2018. Klopt de aangifte niet, corrigeer dit dan tot uiterlijk 1 mei 2019. Ook als u nog geen berekening heeft ontvangen, of u zelf een werknemer bent vergeten mee te nemen in een van die regelingen. Dit mag u dan eveneens corrigeren.

KIES VOOR EEN OPTIMALE VERMOGENSVERDELING.

Verdeel uw box 3-vermogen met uw partner fiftyfifty, zodat u het progressief veronderstelde rendement beperkt. Pas de verdeling aan als u daardoor kunt voorkomen dat heffingskortingen geheel of deels verloren gaan.

HOE ZIT HET MET UW PRIVANCY?

Bespreek met uw vertrouwenspersoon (arts, apotheek, advocaat, etc.) dat u niet wilt dat de fiscus inzage krijgt in uw privancygevoelige info.

VOORWAARDEN BIJ SCHENKING ONGEPAST.

De rechter maakte onlangs korte metten met een “wurgclausule” bij een schenking aan kleinkinderen, waarbij de grootouders tot (bijna) in lengte van dagen op vele gebieden een bepaalde levensstijl wilde opleggen.