ONDERNEMERSCHAP Eén opdrachtgever, toch zelfstandig? De Belastingdienst stelt vaak dat een zzp’er meerdere opdrachtgevers moet hebben om ondernemer te zijn. Wat zegt de Hoge Raad hier nu over?

RECHT Wanneer gaat de garantie in? U koopt een keukenapparaat voor uw woning met een fabrieksgarantie voor twee jaar. Een half jaar later neemt u het apparaat pas in gebruik en ruim twee jaar na de aankoop werkt het apparaat niet meer. Hoe zit het nu met de garantie? .

INKOMSTENBELASTING Speel nu in op komende tariefsverlaging De komende jaren worden de tarieven in box 1 flink verlaagd, in ruil voor een beperking van aftrekposten. Hoe kunt u daar nu al op inspelen en zodoende maximaal profiteren? Wat kan er en onder welke voorwaarden?

BOUWVERGUNNING Beroep tegen vergunning verworpen, bouw kan starten! Als de buurman beroep aantekent tegen een omgevingsvergunning, wie moet dan wat bewijzen? Wanneer mag het bouwplan (niet) worden gesplitst? Wat heeft de bouwrechter nu beslist?

ONDERNEMERSCHAP Brexit, niet afwachten maar voorbereiden
De Brexit beheerst al langere tijd het nieuws. Er wordt veel geschreven, maar nog weinig is duidelijk. Is het beter om af te wachten of kunt u al het nodige doen? Mocht u ermee van doen hebben, wat kunt u dan al doen?
INTERNET EN RECHT Gratis software, dus voor niets? Even iets vertalen in Google Translate of een applicatie op uw laptop installeren waarmee u virtueel uw huis kunt inrichten. Er is allerhande ‘freeware’ die u en uw personeel zo kunnen downloaden en gebruiken. Maar is dit wel gratis?
. TOESLAGEN Ontwijk de vermogenstoets, behoud uw toeslagen
Als u in aanmerking wilt komen voor toeslagen, mag u niet te veel vermogen bezitten. Hoe kunt u hier, binnen de wettelijke mogelijkheden, een mouw aan passen en welke valkuilen moet u dan in de gaten houden?

INTERNET EN RECHT Voor webshops: geo-blocking niet toegestaan

RECHT Is een-op-een ook direct marketing? .