BEDRIJFSKREDIET
Lenen aan een ondernemend kind
Wie geld uitleent aan het bedrijf van een kind, zal bij onverhoopte afwaardering van die vordering snel in discussie met de fiscus komen. Wat is wijsheid?
LOKALE HEFFINGEN
“Waarom betaal ik meer reclamebelasting dan hij?”
Als u reclame maakt die zichtbaar is vanaf de weg, mag de gemeente reclamebelasting heffen. Mag daarbij ook onderscheid worden gemaakt in het te betalen bedrag? Wat zijn daarvoor de regels en wat vond de rechter onlangs?
CONTRACT EN VOORWAARDEN
Digitaal contracteren, wat zijn de mogelijkheden?
Er worden steeds minder brieven verstuurd en ook de fax is inmiddels (bijna) een museumstuk. Maar hoe zit het dan met contracten? Is digitaal contracteren altijd mogelijk en hoe zit het dan met de ‘vereiste’ handtekening?
INCASSO
Matiging incassokosten veertiendagenbrief?
U krijgt een aanmaning voor een vordering van € 9,-. Om van het gezeur af te zijn betaalt u uiteindelijk, maar nu vordert de leverancier een bedrag van € 40,- aan incassokosten. Is dit terecht of niet?
PARKEERBELASTING
Digitaal ‘even’ parkeren mag tijd kosten, aldus de rechter
Als u digitaal uw parkeerbelasting betaalt, is hiermee enige tijd gemoeid. Hoelang mag zoiets duren? Wanneer is er eigenlijk sprake van parkeren? Als u alleen maar even stopt, hoeft u de parkeermeter toch niet te vullen?
AUTO
Vaste bank maakt van bestelauto een personenauto
Als ondernemer betaalt u voor uw bestelauto veel minder motorrijtuigenbelasting (MRB). Dit moet dan wel een bestelauto zijn en blijven. Welk risico loopt u als u de inrichting verandert waardoor de auto geschikt wordt voor personenvervoer?
BURENRECHT
Eigenaar aansprakelijk voor omgevallen boom?
Is een boomeigenaar altijd aansprakelijk voor schade door een omgevallen boom? Wat als een deskundige heeft verklaard dat er geen risico bestaat? Hoe handelt u zorgvuldig om aansprakelijkheid te beperken? Wat moet u nu weten?
BTW
Factuur in 2018, betaling in 2019, 6% btw?
PERSONEEL
Minimumloon, + 1,34% per 1 januari 2019