AUTO VAN DE ZAAK
Is dat ritje zakelijk of privé?
Een ondernemer reed met een (dure) auto van de zaak naar de golfclub, om een zakelijke relatie te ontmoeten. Was dit een zakelijke rit?
OUDEDAGSVOORZIENING
Geen geld oppotten voor oudedagsvoorziening
Als ondernemer kunt u liquide middelen in kas houden voor het runnen van uw bedrijf. Hoe hoog mag dat bedrag zijn? En is het wijs een hoog bedrag aan te houden vanwege de oudedagsreserve of zitten hier ook nadelen aan?
ADMINISTRATIE
Weggooien of bewaren?
Kan die bedrijfsadministratie van een aantal jaren geleden nu niet eens een keer de papiervernietiger in? Immers, opgeruimd staat netjes! Wat moet u als ondernemer nu weten over uw fiscale bewaarplicht?
AFTREKPOST
Scholingskosten ook in 2019 nog aftrekbaar
De plannen om de aftrek van scholingskosten te schrappen, gaan voorlopig de ijskast in. Wat betekent dit voor uw scholingskosten? Of kunt u scholingskosten ook gewoon ten laste van de bedrijfswinst brengen?
FINANCIERING
Vernietiging van de borgstelling aan de bank
Als een bank krediet verleent aan een bedrijf wil deze vaak dat de ondernemer zich borg stelt. Moet de echtgenoot dan meetekenen? En maakt het daarbij uit met welk doel het krediet wordt verstrekt? Wat zei de Hoge Raad daar nu over?
PERSONEEL
In 2019 meer koopkracht voor parttimers?
De meeste lager betaalde parttimers houden vanaf volgend jaar (2019) flink meer over van hun verdiensten. Hoe komt dat? Wat moet u weten als u in 2019 (meer) parttimers overweegt aan te nemen?
Lees het volledige artikel.
ECHTSCHEIDING
Geldbedrag verzwegen, dan alles naar de ex-partner!
Als bij de verdeling in geval van echtscheiding een gedeelte van het vermogen wordt verzwegen, heeft de ex-partner daar achteraf dan nog recht op? Hoe wordt dat dan verdeeld? Wat zegt de rechter? Wat is goed om te weten?
IMPORTEREN
Nieuw: de KvK Import Game
BANK
Vanaf 01.01.2019 géén adresgegevens betalingen