PERSONEEL
Compensatie bij ontslag na twee jaar ziek
Het wetsvoorstel dat de compensatie regelt voor de transitievergoeding bij een ontslag wegens langdurige ziekte, is definitief aangenomen. Hoe zit het nu?

AUTO VAN DE ZAAK
Heeft de trekhaak invloed op de bijtelling?
Uw auto van de zaak kunt u opleuken met tal van accessoires, van audio-installatie tot spoiler. Hebben deze invloed op de bijtelling? Wat nu als ze zijn aangeschaft voor privégebruik (bijv. een fietsendrager voor de vakantie)?

INKOMSTENBELASTING
Bezwaar tegen belasting box 3

INTERNET
Het UWV stapt over op eHerkenning, wat moet u hiermee?
Om de veiligheid van het berichtenverkeer te optimaliseren, gaat het UWV gebruikmaken van eHerkenning. Maar wat is eHerkenning eigenlijk, hoe werkt het en wat kost het? Bent u verplicht hieraan mee te doen?

RECHT EN PRIVACY
“Ik maak even een kopietje van uw paspoort …”
Ongetwijfeld maakt u het ook mee, bijvoorbeeld tijdens uw vakantie. De camping, het hotel of het autoverhuurbedrijf wil een kopie maken van uw ID-bewijs. Mag dat eigenlijk wel, en hoe zit dat bij de makelaar, de notaris en de werkgever?