WEBSITE
Houd uw website bereikbaar!
Door aanscherping van de veiligheidsregels passen domeinhosts hun software aan. Doet u niets, dan werkt uw website na 1 november 2018 mogelijk niet meer.

BELASTINGRENTE
Gaat traagheid fiscus u voortaan geld opleveren?
Als de fiscus traag is met de afhandeling van uw aangifte, kan dat tot een rentenadeel leiden. De Nationale ombudsman heeft de aanbeveling gedaan om hiervoor in bepaalde gevallen een oplossing te bieden. Heeft u daar iets aan?

BELASTING BETALEN
Is de ‘melding betalingsonmacht’ alleen voor BV’s?
Als bestuurder van een BV kunt u uw aansprakelijkheid beperken door betalingsonmacht van belastingschulden tijdig bij de inspecteur te melden. Maar hoe zit dat voor de eenmanszaak, Vof en CV? Hoe beperkt u dan de schade?

BETALINGSVERKEER
Sneller betaald krijgen met een betaalverzoek
Wellicht kent u de betaalverzoeken (zoals via Tikkie) al van een etentje met vrienden, waarmee de rekening gedeeld kan worden. Dergelijke betaalverzoeken kunt u óók naar uw klanten sturen. Wat komt daarbij kijken?

BEDRIJFSOVERNAME
Afspraken over voldoening van koopprijs goed geregeld!
Op welke wijze kan de koopprijs voor een onderneming bij overdracht binnen de familiesfeer worden voldaan? Wat moet er zwart-op-wit worden vastgelegd? Wat speelde er recentelijk bij de rechter? Wat moet u hierover nu weten?

PERSONEEL
Concurrentiebeding, ook bij contract bepaalde tijd?
Van oudsher werd er vaak standaard een concurrentiebeding en/of een relatiebeding opgenomen in de arbeidsovereenkomst. Hoe zit dat nu, mag dat nog steeds en wanneer is het zinvol? Waar moet u op letten en wat kunt u ermee?

FINANCIERING
Tussentijds verwijderen BKR-registratie soms verplicht
Wie eenmaal een BKR-registratie heeft, kan daar flink last van hebben, bijvoorbeeld bij het aangaan van een (nieuwe) lening maar ook bij het huren van een woning. Wat besliste de rechter onlangs over tussentijdse verwijdering?

KOSTENAFTREK
Als ondernemer lid van vakbond, aftrekbaar?

KOSTENBEHEER
Air Miles-spaarders opgelet!